top of page
1/4
1/4

Vanaf 10:00 uur 

Aanvarende deelnemende sleepboten en opduwers vanaf Merwedekanaal en Lek.

10:00 tot 17:00 uur

Bezichtiging van Sleepboten en opduwers, blusboot "De Weer" uit Zaandam, nautische markt, stationaire scheepsmotoren, modelbouwschepen van Van Angelen , schepen van Rijkswaterstaat en de Vloot- en Roadshow Koninklijke Marine met opengestelde  havensleepboot "De Gouwe", demonstraties met de stoombrand-spuit uit Gorinchem en vele andere activiteiten op en rondom Sluiseiland. Op de Voorstraat een Braderie met allerlei activiteiten voor groot en klein. Stedelijk Museum met expostie, kunstmarkt op de Lijnbaan.            Grote kerk geopend met o.a. beklimming van de toren en een kunstexpositie va de vereniging Open Atelier Vianen

13:00 uur

Feestelijke en officiële opening van het evenement door Jan Pieter Lokker, burgemeester van de Gemeente Vijfheerenlanden. De opening zal plaatsvinden met blusboot "De Weer". De blusboot zal vanaf de Lek, via de Grote Sluis het Merwedekanaal invaren.
Locatie: Opening nabij de Julianabrug.

16:00 uur

Vlootschouw van opduwers in de Groene Kolk.

De allerlaatste kans voor de historische opduwers om zich te profileren voor de eretitel "Opduwer van het jaar".

 

21:00 tot 01.00 uur

Aanvang tentfeest op Sluiseiland m.m.v. Capo Discoshow. Let's Party's met de jongens van Capo. De toegang is gratis.

 

Parkeren en Vervoer

Wij raden bezoekers aan te parkeren buiten het historisch centrum.

U kunt het beste parkeren op het parkeerterrein van de Miele aan de Limiet. Dit kan tegen een bescheiden dagvergoeding t.b.v. een maatschappelijk doel. Deze dagvergoeding is inclusief gratis pendelvervoer (vanaf 09:00 uur) naar en van het evenemententerrein (Let op: laatste bus terug naar het parkeerterrein 17:45 uur).

 

Elders in Vianen zal er sprake zijn van een strak handhavingsregime van het parkeerbeleid.

 

Vanuit Nieuwegein zijn de Sleepbootdagen met het voetveer "De Vrevia" te bereiken. Op 30 mei is vanaf het voetveer gratis vervoer, hier rijdt (tot circa 17:30 uur) een treintje van en naar het evenemententerrein. De “Vrevia” vaart op 30 mei vanaf 10:00 uur tot 20:00 uur

Het programma is tot stand gekomen met instemming van de VDMS. Aan dit programma kunnen geen rechten worden ontleend. De SNSV behoud zich het recht voor om zonder opgaaf van redenen af te wijken van het programma en/of tijdstippen.

 

1/4
1/4
bottom of page