top of page
1/4
1/4

10:00 tot 17:00 uur

Bezichtiging van Sleepboten en opduwers, blusboot "De Weer" uit Zaandam, nautische markt, stationaire scheepsmotoren, modelbouwschepen van modelbouwgroep Devel en van Van Angelen, schepen van Rijkswaterstaat en de Vloot- en Roadshow Koninklijke Marine met opengestelde  havensleepboot "De Gouwe", demonstraties met de stoombrand-spuit uit Gorinchem en vele andere activiteiten op en rondom Sluiseiland. Stedelijk Museum met expostie, Grote kerk geopend met o.a. beklimming van de toren en een kunstexpositie va de vereniging Open Atelier Vianen

 

11:00 tot 14:00 uur    

Wedstrijden en demonstraties van sleepboten nabij de insteek-haven.

 

19:00 uur    

Deelnemende sleepboten aan de verlichte avondvaart gaan via de sluis naar de Lek. aansluitend verlichte avondvaart.

 

21:00 uur    

Aanvang tentfeest op Sluiseiland m.m.v. dj Mathieu en Starkoo "feest in je moerstaal". De toegang is gratis.

 

21:00 uur    

Afsluiting verlichte avondvaart/feestje in de Grote sluis. Deelnemende sleepboten aan de avondvaart varen de Grote sluis binnen. Bij terugkomst bekendmaking van de winnaars van de wedstrijd mooiste sleepboot en opduwer van 2019. Met muzikale omlijsting van Rocky Pauw uit Vianen en een spetterend optreden vanaf een sleepboot door Kleintje Pils.

 

Parkeren en vervoer

Wij raden bezoekers aan te parkeren buiten het historisch centrum.

U kunt het beste parkeren op het parkeerterrein van de Miele aan de Limiet. Dit kan tegen een bescheiden dagvergoeding t.b.v. een maatschappelijk doel. Deze dagvergoeding is inclusief gratis pendelvervoer (vanaf 09:00 uur) naar en van het evenemententerrein (Let op: laatste bus terug naar het parkeerterrein 17:45 uur).

Elders in Vianen zal er sprake zijn van een strak handhavingsregime van het parkeerbeleid.

 

Vanuit Nieuwegein zijn de Sleepbootdagen met het voetveer "De Vrevia" te bereiken, vanaf het voetveer is het ongeveer 10 minuten lopen, over de vernieuwde Voorstraat,  naar het evenemententerrein.

De “Vrevia” vaart op 31 mei vanaf 07:30 uur tot 24:00 uur

Het programma is tot stand gekomen met instemming van de VDMS. Aan dit programma kunnen geen rechten worden ontleend. De SNSV behoud zich het recht voor om zonder opgaaf van redenen af te wijken van het programma en/of tijdstippen.

 

 

1/4
1/4
bottom of page