top of page

10:00 tot 17:00 uur

Bezichtiging van Sleepboten en opduwers, blusboot "De Weer" uit Zaandam, nautische markt, stationaire scheepsmotoren, modelbouwschepen van modelbouwgroep Devel en van Van Angelen, schepen van Rijkswaterstaat en de Vloot- en Roadshow Koninklijke Marine met opengestelde  havensleepboot "De Gouwe", demonstraties met de stoombrand-spuit uit Gorinchem en vele andere activiteiten op en rondom Sluiseiland. Op de Voorstraat een Braderie met allerlei activiteiten voor groot en klein. Stedelijk Museum met expostie, kunstmarkt op de Lijnbaan. Grote kerk geopend met o.a. beklimming van de toren en een kunstexpositie va de vereniging Open Atelier Vianen

11.00 tot 13.00 uur

Behendigheidswedstrijden sleepboten op het Merwedekanaal.

14:00 tot 16:00 uur

Wedstrijden en demonstraties van opduwers in de Groene kolk. Demonstraties van Gruppe Modellbauer “Opduwer’s Eleven” uit Bremershaven.

 

21:00 uur

Aanvang tentfeest op Sluiseiland, m.m.v. Het foute Uur van Qmusic! Foute hits en meezingers komen hier voorbij! Het Foute Uur, brengt jouw de aller foutste muziek! De toegang is gratis.

 

Parkeren en Vervoer

Wij raden bezoekers aan te parkeren buiten het historisch centrum.

U kunt het beste parkeren op het parkeerterrein van de Miele aan de Limiet. Dit kan tegen een bescheiden dagvergoeding t.b.v. een maatschappelijk doel. Deze dagvergoeding is inclusief gratis pendelvervoer (vanaf 09:00 uur) naar en van het evenemententerrein (Let op: laatste bus terug naar het parkeerterrein 17:45 uur).

Elders in Vianen zal er sprake zijn van een strak handhavingsregime van het parkeerbeleid.

Vanuit Nieuwegein zijn de Sleepbootdagen met het voetveer "De Vrevia" te bereiken. Vanaf het voetveer is het ongeveer 10 minuten lopen, over de gezellige Voorstraat, naar het evenemententerrein.

De “Vrevia” vaart op 1 juni vanaf 10:00 uur tot 18:00 uur. 

Het programma is tot stand gekomen met instemming van de VDMS. Aan dit programma kunnen geen rechten worden ontleend. De SNSV behoud zich het recht voor om zonder opgaaf van redenen af te wijken van het programma en/of tijdstippen.

bottom of page