top of page
1/4
1/4

Wat is er te zien en te beleven?

Brandbestrijding.

Iets wat iedere schipper angst inboezemt "Brand aan boord". Gescheurde brandstofleidingen, kortsluiting, poetslappen die in de brand vliegen enz. Schippers moeten er altijd op bedacht zijn.

Brandbstrijding is dan ook het thema van de Nationale Sleepbootdagen in 2019

I.

Historische Vrijstad Vianen.

Vianen vormt met zijn intieme historische centrum, zijn Grote Kerk, Kloostermuren en de levendige Voorstraat met terrasjes en gevarieerde winkeltjes, een prachtig decor voor een evenement als de Nationale Sleepbootdagen. Daarbij zijn het Stedelijk Museum en de Grote Kerk bijvoorbeeld zeker een bezoek waard.

 

Sluiseiland. 

Bij de aangemeerde sleepboten langs het centraal in Vianen gelegen Sluiseiland, de stoere Sluis naar de Lek, de Lek, de Groene Kolk en het Merwedekanaal concentreren zich alle wateractiviteiten. Van krachtproeven tot roeiwedstrijden, van behendigheidsproeven met sleepboten tot wedstrijden in allerlei soorten en maten. Demonstraties met oude scheepsmotoren en modellen en een nautische markt vormen voor een prachtige omlijsting van de nostalgische oude sleepboten die soms wel van heel dichtbij te bezichtigen zijn.

 

Inwendige mens. 

Smakelijk bij een dergelijk evenement passende horeca-assortiment, met vis, frites, ijs, oliebollen e.d. zijn op en rond het Sluiseiland te vinden. En volop terrassen om op uit te blazen, al luisterend naar een Shantykoor. Maar ook een ontspannen meer uitgebreide lunch in het zonnetje langs het water is mogelijk.

 

Overal muziek. 

Met het uitgebreide muziekaanbod en andere kunst en cultuuruitingen in het historische centrum is het evenement Nationale Sleepbootdagen inmiddels door heel Vianen uitgewaaierd. Door het charmante en kleinschalige stadje is een rustige maar boeiende flaneer en wandelverbinding gemaakt langs een kunstmarkt en andere culturele activiteiten tot diep in het centrum en de Voorstraat.

 

Voor kinderen.
Speciaal voor de kinderen is op Sluiseiland een springkussen geplaatst en op het evenemententerrein is een kermis. Op de Voorstraat worden, gedurende de donderdag en de zaterdag van de Nationale Sleepbootdagen, door de Ondernemersvereniging kindvriendelijke activiteiten georganiseerd.

 

 

 

IMG-20190325-WA0002.jpg
1/4
1/4
bottom of page